Формирование автопромышленного кластера в Казахстане - Кошимова, Мира (Фінансовий простір, 2015)
У статті розглянуто напрями формування автопромислового кластера в країні. Висвітлена система галузевого підходу, яка заснована на горизонтальних зв’язках, в той час як кластерний підхід передбачає також вертикальні зв’язки. Автором запропоновані заходи державного регулювання несформованого автопромислового кластера та виробництв, які входять у кластер, здатних швидко реагувати на потреби покупців. Виявлено підходи по концентрації кластера в географічному відношенні, при якому близьке розташування сприяє посиленню багатьох переваг у підвищенні продуктивності та інноваціях виробництв.Розглянуто використання логістичних послуг регіонального автопромислового кластера, при яких їх основною функцією є з’єднання процесу виробництва продукції з її реалізацією, зберіганням та первинною промисловою переробкою.