Аналіз сучасного стану нормативно-правового підґрунтя модернізації бухгалтерського обліку в державному секторі економіки - Зорій, Надія; Данилюк, Ірина (Фінансовий простір, 2015)
Стаття присвячена дослідженню питань удосконалення нормативно-правового регулювання організації та ведення бухгалтерського обліку в державному секторі економіки. Здійснено аналіз інновацій в законодавстві, спрямованих на приведення вітчизняної системи обліку та його норм до міжнародних стандартів. Проведено оцінку рекомендованих підходів з точки зору доцільності, прийнятності та можливості ефективного застосування в обліковій практиці вітчизняних суб’єктів державного сектору. Встановлено окремі недоліки чинного правового забезпечення обліку та обґрунтовано доцільність їх подолання через удосконалення формулювання відповідних рекомендацій.