An Analysis Of The Political And Economic Dynamics Of The Common Currency - Will The Euro Survive As A Common Currency Within And/Or Without The Eurozone - Viehe, Karl William (Фінансовий простір, 2011)
Протягом вихідних 7 жовтня 2011 року уряди Франції та Бельгії погодилися націоналізувати Dexia, найбільший банк Бельгії, найбільший банк Єврозони 20 за рахунок активів з боргом понад 700 мільярдів доларів, що вдвічі перевищує розмір ВВП Греції та кратний Грецький державний борг. Ця акція повинна мати кожну компанію будь-якого розміру, що дуже уважно дивиться на її пряме та непряме вплив на кризу євро. Питання полягає в тому, чи є це закриття тривожним наслідком наближення кризи, що наближається, оскільки закриття Bear Stearns відбулося у березні 2008 року.