Міжнародний рух капіталу та зовнішній борг в умовах трансформації національної економіки України - Марчук, Віктор (Фінансовий простір, 2014)
В сучасних умовах національну економіку не можна представляти як повністю закриту систему, через що виникає постійний рух капіталу між країнами. На сьогодні доволі гостро постає проблема регулювання руху міжнародного капіталу в Україні. Для подолання цієї проблеми виникає необхідність розроблення ефективних інструментів впливу на рух міжнародного капіталу в Україні. В статті обґрунтовано необхідність застосування нових інструментів контролю міжнародного руху капіталу, а також визначено оптимальну частку зовнішнього державного боргу в Україні.