Сучасна практика рейтингового оцінювання діяльності банків на основі таксонометричного методу - Мусієнко, Олена; Маслова, Анастасія; Савченко, Ганна (Фінансовий простір, 2014)
У статті розглянуто та досліджено доцільність використання сучасних методів математичного моделювання в контексті визначення рейтингової оцінки ефективності діяльності банків, визначено та узагальнено коефіцієнти ефективності діяльності банків на ринку банківських послуг, запропоновано застосування таксонометричного методу у визначенні рейтингу банків з метою оптимізації та інформативності отримання результатів рейтингової оцінки.