Стан зовнішньої заборгованості України перед міжнародними кредиторами: оцінка та напрями врегулювання - Фурман, Ірина (Фінансовий простір, 2013)
В умовах формування та функціонування ринкової економіки значно посилюється роль та значення такого компонента державних фінансів як державний борг. Забезпечення сталого економічного розвитку України неможливе без застосування механізму зовнішніх державних запозичень, які і спричиняють виникнення зовнішнього державного боргу.